Къртене на тухли, камъни и зидария

Къртенето на камъни, тухли и зидове е трудоемка, но не много сложна задача, в случай че се извършва от професионални къртачи. Трудното при този вид дейност е спецификата, с която се отличава всеки отделен случай. В много от ситуациите се налага да се вземат моментни решения в непредвидени ситуации.

Къде най-често се налага да се къртят тухли или камъни? Отговорът е абсолютно навсякъде – в къщата, в апартамента, в градината. Понякога е необходимо да се събори само една стена или част от нея, а друг път – цяло помещение или постройка. Голяма разлика в тези отделни случаи няма – просто трябва да знаеш откъде да започнеш.

При къртенето на тухли и камъни трябва да се обърне повишено внимание на безопастността при работа – спецификата на материалите при повечето зидове е такава, че при къртене и разрушаване има възможност за изхвърчане на частици от камъни или тухли. Трябва да се предпазвате от тях с помощта на подходяща екипировка. Ще са ви необходими и свредел или друга пробивна техника, железен чук, упоритост, издръжливост, търпение и разбира се – малко опит.

Но и да не разполагате с опит, винаги може да се свържете с някой, който да ви помогне или да свърши цялата работа вместо вас. Цената ще зависи основно от площта на зидарията, която трябва да бъде съборена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *