Защо строителите трябва да извозват боклуците?

Нагласите показват, че гладът за ремонти и строителство е страховит. Това положение е закономерно заради постоянното разрастване на строителните площадки в по-населените градове и в цялата страна.

Строителството отново е в прогрес и много работници изкарват прехраната си в този бранш. Важен е, обаче, не единствено размерът, а и качеството. Добра новина е, че като цяло новите здания са изградени професионално без дефекти. Най-просто можем да подразделим строителството на два вида. Първата група съдържа мащабното строителство на просторни здания. Тук влизат, естествено, и проектантските, консултантските и архитектските задачи, които се правят преди истинското поставяне на бетон и тухли. Другият вид е по-малкото строителство. Тук имат място ремонти на вили и апартаменти, увеличаване площта на помещения, градеж на нови етажи, поставяне на изолиращи слоеве и още.

По-голямата част от поръчките от индивидуални клиенти, естествено, са от втория тип. Най-желаната такава услуга е грубият строеж. Имат се предвид подпори, изливане на плочи, поставяне на тухли, балкони и тераси. С две думи, прави се издигане на най-важните части на неголяма къща или друго здание. Те са неизменни за обекта. Друга популярна дейност е поставянето на керемиди и полагането на покрив. Тук влизат и всички спомагателни елементи като улуци, обшивки и комини. Едно от най-популярните категории на строителството в последно време изолиращите слоеве. Почти винаги се добавят към стари блокове. Наслагва се стиропорен материал, шпаклова се и в края определен вид замазка.

В много случаи строителните фирми извършват и бояджийство. Обикновено става въпрос за намазване с боя на тавани и стени или зидове. Цената е различна съобразно типа боя и начина на наслагването й. Други предлагани по-малко мащабни дейности са залепването на плочки, поставяне на масивни електрически уреди, слагане на рестер таван, слагане на нови тръби и щрангове и т.н.. Очевидно е, че всяка строителна фирма предоставя страшно комплексни услуги на неособено високи цени. Причината се крие в значителния наплив от клиенти и на по-развитата конкуренция на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *