Къртене на тухли, камъни и зидария

Къртенето на камъни, тухли и зидове е трудоемка, но не много сложна задача, в случай че се извършва от професионални къртачи. Трудното при този вид дейност е спецификата, с която се отличава всеки отделен случай. В много от ситуациите се налага да се вземат моментни решения в непредвидени ситуации.

Къде най-често се налага да се къртят тухли или камъни? Отговорът е абсолютно навсякъде – в къщата, в апартамента, в градината. Понякога е необходимо да се събори само една стена или част от нея, а друг път – цяло помещение или постройка. Голяма разлика в тези отделни случаи няма – просто трябва да знаеш откъде да започнеш.

При къртенето на тухли и камъни трябва да се обърне повишено внимание на безопастността при работа – спецификата на материалите при повечето зидове е такава, че при къртене и разрушаване има възможност за изхвърчане на частици от камъни или тухли. Трябва да се предпазвате от тях с помощта на подходяща екипировка. Ще са ви необходими и свредел или друга пробивна техника, железен чук, упоритост, издръжливост, търпение и разбира се – малко опит.

Но и да не разполагате с опит, винаги може да се свържете с някой, който да ви помогне или да свърши цялата работа вместо вас. Цената ще зависи основно от площта на зидарията, която трябва да бъде съборена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *