Строителството е отново на мода

Настоящите тенденции сочат, че интересът към строителни услуги е невиждан. Това е закономерно благодарение на постоянното увеличаване на площадките за строеж в големите градове и в цялата страна.

Строежите пак са в разцвет и голям брой специалисти са заети в този бранш. От значение е, все пак, не единствено броят, а и качеството. Радостно е обстоятелството, че като цяло наскоро издигнатите обекти са изградени както трябва без проблеми. Най-лесно можем да подразделим строителните работи на 2 основни типа. Едната група се състои от мащабното строителство на просторни сгради. Броят се, разбира се, и всякакви консултантски дейности, които се случват преди същинското поставяне на тухли и бетон.

Вторият вид по-скромното строителство. В него заемат място реставрации и реновиране на апартаменти и къщи, уголемяване на площта на стаи, строеж на повече етажи, слагане на изолация и много други. Повечето заявки от дребни клиенти, разбира се, са от последния вид. Най-извършваната такава услуга е строежът до ключ. Това включва опори, бетонни пластове, зидария, ВИК и канализация. Общо взето, представлява конструиране на жизненоважните елементи на немасивна постройка. Тези елементи са неизменни за строежа. Също толкова популярна услуга е слагането на керемиди и построяването на таван или покрив.

В тази група заемат място и всякакви второстепенни компоненти като улеи, казанчета и комини. Сред най-разпространените подвидове от строежа в последно време са изолациите. В повечето случаи се монтират към остарели панелени блокове. Поставя се изолиращ материал, прави се шпакловка и за финал замазка. Немалко пъти строителните фирми се наемат и за бояджийски услуги. Като цяло говорим за намазване с боя на тавани и стени или зидове. Цената варира съобразно качеството на боята методиката на наслагването й.

Други предлагани по-незначителни работи са слагането на плочки, монтиране на тежки електроуреди, поставяне на гипсокартонни плоскости, подмяна на щрангове и водомери и други. Очевидно е, че всяка фирма за строителство предлага невероятно комплексни дейности на ниски цени. Това е следствие на увеличеното търсене и на по-развитата конкуренция на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *